2007. október 10., szerda

London után újabb felfedezések a nagyvilág közlekedési furcsaságaiban:
Tegnapi lakásnéző túrám kelet Berlinbe vezetett. A dolog egyébként azt hiszem nem járt sikerrel, mert bár a lakás gyönyörűen felújított volt, és a két lány is szimpi volt, az előttem érkező konkurens jelölt később jött, én meg előbb, szóval pont összetalálkoztunk. Ezzel el is dőlt a sorsom. A német ajkú, már bennlakó studentin és a konkurens lipcsei lány elmélyült beszélgetésbe kezdtek a hely adottságairól, meg a putzplan-ról és hasonló albikereső témákról, olyan beszédtempóban, ami egy magamfajta, szobakeresésben kezdő, németben középhaladó szintű delikvensnek vajmi nehezen volt követhető, a bekapcsolódás esélye pedig a nullával volt egyenlő. Nem beszélve a fránya szimpátiaszálakról, amik a beszélgetéssel egyidejűleg kialakultak a két lány között... Gondoltam, ok, akkor erről ennyit. Amúgy meg a sors kezének tulajdonítom a dolgot, mert a környék kicsit a Keleti Pu.ra emlékeztet, és ezt a nagyon előnyös ár sem tudta felülírni.
Hazafelé ért aztán a kellemetlen meglepetés a vonatsínekkel, és a menetirányokkal kapcsolatban. Merthogy szegény magyar leányzó mihez van szokva? Lemegy a metróba, egyik oldalon egyik irány, másik oldalon másik irány - egy vonalon. Még a Deák téren is, ahol pedig háááárom metróvonal találkozik Namármost, itt Berlinben azoknak az állomásoknak a száma, ahol át lehet szállni, és három vonal találkozik, viszonylag ritka. Minimum 4-5 U és S-bahn, plusz helyenként még egy regionális vonat vonal is becsatlakozik. És akkor jönnek a probémák, amikor egy sínen többféle vonal is közlekedik. Ezt már Londonban is megtaptasztaltuk... :)))) Na de amikor egy sínen MINDKÉT irányba közlekednek vonatok, azt már viszonylag nehezen fogadja be egy szegény magyar delikvens... Így történhetett meg, hogy tegnap este éjféltájt kétszer jártam a Warschauerstrasse-nél, míg egyszer sikerült eljutnom onnan a Friedrichstrasse-ra. :))))
Nem csoda, ha ezek után némi elégtételt érzek, amikor németeket látok hasonló tanácstalan arccal a menetirányokat, útvonalakat, és megállókat kijelző tábla alatt álldogállni.... :)))

1 megjegyzés:

Ditta írta...

Nórikám, most hol is laksz akkor?
Lemaradtam. Jó olvasni a beszámolókat. És mi az hogy Quatar???? Gyere majd látogatni, mielőtt én megyek oda! pusz