2008. február 16., szombat

Berlin Snapshot

Spittelmarkt 21:14
Hazafelé. A fejemben nem akar alábbhagyni a "Nessun m'avrá", és meglepő módon ezzel egyidőben Askenazy is lelkesen játssza a Rachmaninov 2. zongoraversenyt. Nem nagyon passzol össze a kettő, de ez őket cseppet sem zavarja.
Egyszercsak egy alak sétál át a látóteremen. Valamit matat a kezében lévő dobozkán, MP3, vagy Ipod, tudomisén. Askenazy éppen a fuvolákkal kezd kamarázni a második tételben, amikor az alak egy nagyon fura mozdulatot tesz, mintha egy roboton megnyomták volna az "on" gombot.
Elsőre azt gondolom, hogy őrült, esetleg idegbeteg. Persze a Rachmaninov azonnal abbamarad, és Turandot is elmegy vacsorázni.
Az IPod (vagy MP3) olyan hangosan szól az alak fülében, hogy én 5 méterre tőle pontosan hallok minden hangot. Még mindig csak hátulról látom: dizájnos tépett frizura, fehér, talán virágmintás kabát, és olyan deszkásszerű gatya, meg cipő. Nem tudom eldönteni, hogy fiú-e vagy lány.
A jól hallható zenére ellenben elkezd táncolni. Továbbra is, mint valami robot. De Michael Jackson kutyafüle hozzá képest. Komolyan. Az összes végtagját külön használja, hirtelen elindítva egy mozdulatot, és a legváratlanabb testhelyzetben megállítva, vagy lassan továbbgördítve. A szeme csukva, és láthatólag cseppet sem érdekli, hogy mások is vannak rajta kívül a megállóban. Nem tudom levenni a szemem róla. Teljes átéléssel táncolja végig az U-Bahn érkezéséig hátralevő 4 percet.

Nincsenek megjegyzések: